Les noves cares de la misèria i la solidaritat.

Títol: Les noves cares de la misèria i la solidaritat.
Autor: Tomàs González Carbó , Arnau Pardines Muñóz
Centre: INST.CAN PUIG
Premi: Premi ex aequo
Document: No hi ha fitxer associat
Després de més de 240 hores dedicades al Banc dels Aliments aquest darrer any i de l'elaboració d'aquest treball la nostra visió sobre les desigualtats econòmiques i les formes de combatre-les ha patit una evolució i maduració.
És per això que a la nostra intenció amb aquest treball és causar una reflexió interna en el lector, amb la fi de que senti la necessitat de plantejar-se si hi ha alternatives al Banc dels Aliments, i quines poden ser les solucions reals per afrontar aquest gran repte d'acabar amb la fam.
Durant la realització del treball l'atenció i total disposició hem rebut per part de l'Associació de Voluntaris Sant Camils i ens ha donar resposta a les nostres precs i demandes. L'Ajuntament també ha mostrat total predisposició per proporcionar-nos les dades que hem inclòs al treball sobre el municipi, tot i que en alguns casos l'accés a aquesta informació no ha sigut tant senzill com imaginàvem (cal dir que el 24 de maig va haver eleccions municipals i això va fer més lents alguns processos).
El documental ,tot i que en alguns moments ens hem trobat amb algunes dificultats donades per la manca d'experiència i de recursos econòmics, el resultat considerem que és força satisfactori.
El que ens ha omplert com a persones es durant aquest últim any treballar i poder colar-nos dins d'algunes reunions de la direcció i administració del Servei d'Aliments, participant així i estant al dia treballant en tasques i activitats gracies a les quals s'han assolit uns grans objectius a nivell econòmic i d'aliments.

Per finalitzar les conclusions creiem que aquest treball resulta molt interessant en el moment en què ens trobem on tothom vol donar resposta a una sèrie de necessitats socials i ningú es posa d'acord sobre quina es la millor manera.
Volem recordar que per a nosaltres el Banc dels Aliments és un resposta necessària però no una solució a llarg termini i definitiva, conseqüents amb aquesta idea intentat reflexa el que nosaltres considerem i trobem més interessant de les diferents opinions i accions per ajudar a la població que es troba en risc de pobresa. Buscant així que el lector al llegir-lo, sense importar les seves conviccions morals, religioses i polítiques, vegi la necessitat de posicionar-se a favor.