Skip to main content

Càncer: genètica i alimentació

Autor: CASIANA SIMON
Centre: LESTONNAC - LLEIDA
Document:
tdr_0.pdf (2.18 MB)
El treball tracta sobre la influència de la informació dels gens i els hàbits alimentaris en l’aparició del càncer. He estudiat com actua el càncer, com s’origina i les maneres d’evitar-lo, per tal d’aconseguir l’objectiu principal: trobar una relació entre els aliments que ingerim i els gens del nostre ADN, des del punt de vista de l’epigenètica.
La part pràctica consisteix en l’elaboració d’un estudi sobre la quantitat de vitamina B12 (que en excés o defecte pot produir càncer) que s’ingereix seguint cadascun d’aquests quatre tipus de dietes: la mediterrània, l’asiàtica tradicional, l’estatunidenca i la sud-africana. En l’anàlisi dels resultats, es va observar clarament que les que més s’adequaven a la ingesta diària recomanada eren la mediterrània i l’asiàtica tradicional. Així doncs, es va poder concloure que les persones que segueixen una dieta estatunidenca i/o sud-africana, tindran un major risc a patir càncer, des del punt de vista estudiat.