PARAULES ENTERRADES

PARAULES ENTERRADES

Autor: Laura Serrat Morales
Centre: SANT MIQUEL DELS SANTS

PARAULES ENTERRADES
L’objectiu de “Paraules Enterrades” es concreta en la redacció d’una novel•la basada en fets reals, a partir de la vida de la poetessa vigatana Mercè Font i Codina (1867-1900) i la realitat del seu moment, que va venir determinada pel fet de pertànyer al sexe femení. Es va realitzar una investigació sobre la seva biografia i l’etapa històrica en què va viure, basada en l’anàlisi de fonts inèdites, que va facilitar la inclusió de fets històricament documentats.
El resultat d’aquest treball ha estat l’elaboració d’una trama de ficció que vincula l’autora amb l’enigma l’assassinat real del metge Josep Casas i Devesa, a mans de carlistes, que es va produir a Vic l’any 1871. S’ha pogut concloure que la inestabilitat política del momento va condicionar de manera directa en la vida i el tarannà de la poetessa i els seus contemporanis. El context polític a nivell local és l’element que uneix ambdós personatges i
que, per tant, té més rellevància. La novel•la parteix d’una base històrica i incorpora elements imaginaris que afegeixen un cert enigma a l’argument.