Resistència a la quimioteràpia en cèl·lules canceroses de pàncrees

Resistència a la quimioteràpia en cèl·lules canceroses de pàncrees

Autor: Clara Dueñas Simón-Talero
Centre: ESCOLA SUNIÓN
Premi: Accèssit

Quan vaig començar a realitzar el treball, en cap moment, m'imaginava arribar fins aquest punt de l'investigació. Poder anar a l'Institut Oncològic de Bellvitge (l'ICO),poder treballar amb investigadors, veure i visitar els laboratoris destinats a l'oncologia, etc.

Els objectius del Treball de Recerca eren aprendre'n sobre la quimioteràpia, com és que s'hi crea una resistència, que vol dir aquest concepte... Aprendre sobre les cèl·lules canceroses, sobre els fibroblasts, sobre el fàrmac utilitzat (la Gemcitabina), etc.

Els resultats no van ser com esperàvem. En una investigació, per a saber amb certesa si s'hi crea una resistència, cal saber diversos factors que poden alterar l'experiment i no sempre aquest funciona, cal molta paciència. Al realitzar el treball, era una cosa molt actual, el primer cop que s'hi realitzava l'experiment que vaig realitzar juntament amb uns investigadors, és per això que, no va sortir com ens hagués agradat. Tot i aiò, encara que no sortís com esperàvem, de tot s'apren i doncs, amb l'experiment realitzat, ja saben més coses de la possible resistència com indico i mostro en el treball.

La satisfacció personal, l'aprenentatge de la recerca científica i l'investigació de la resistència a la Gemcitabina en les cèl·lules canceroses de pàncrees, són les conclusions del Treball de Recerca realitzat. Experiència única i especial a l'haver participat en una investigació tant actual i interessant, ja que en un futur, pot ser l'esperança i la salvació de molts pacients.