Skip to main content

Leave'n. Efectes d'un complement alimentari basat en el cacau sobre la simptomatologia de la menstruació.

Autor: Abril Alsina Mallol
Centre: INST.DE VILAFANT
Premi: 1r Premi ex-aequo
Document:
La dona i la xocolata són les protagonistes d’aquest treball de recerca. Amb la meva investigació, de tipus experimental, les poso en contacte a partir de l’estudi de les alteracions sofertes pel cos femení durant el cicle de la menstruació.

Parteixo de la hipòtesi que, tant el cacau, ingredient principal, com altres substàncies naturals que s’inclouran en l’elaboració de la xocolata, poden tenir un efecte positiu, pal·liant algunes de les molèsties associades al període.

Per això, he dissenyat, elaborat i distribuït una xocolata que, a banda del 70% de cacau, incorpora ingredients com l’altimira, la mel de taronger, l’oli d’onagra, la canyella, el gingebre, entre altres, productes categoritzats com a antiinflamatoris, emmenagogs, antiespasmòdics, antihemorràgics, protectors capil·lars, etc.

A partir d’una mostra de 30 noies, estudiants de batxillerat, he analitzat un total de 85 respostes per tal de fer la comparativa sobre els efectes percebuts els dies de la menstruació i previs, sense prendre i prenent la xocolata creada.

Corroborant la hipòtesis inicial, els resultats demostren un efecte positiu en totes les variables incloses en el qüestionari, essent més notòria la variació en els paràmetres físics valorats.