Skip to main content

A través dels ulls de Tim Burton

Autor: Romina Molist Cañas
Centre: ESCOLA PIA DE CALDES DE MONTB.
Document: No hi ha fitxer associat
Els objectius que jo em vaig plantejar abans de començar el meu treball de recerca van ser, en primer lloc, a partir de l’anàlisi i estudi de les característiques tant psicològiques com físiques dels personatges de la filmografia de Tim Burton, extreure unes característiques comunes. En segon lloc el que volia fer era, a partir del que vaig extreure, buscar el motiu d’aquestes característiques, tant al llarg de la vida del director, com en fets, vivències o fins i tot fets psicològics del mateix director.
Finalment com a part pràctica vaig voler fer un curtmetratge que presentes una certa relació amb aquestes característiques de la filmografia de Tim Burton.

Quan vaig finalitzar el meu treball de recerca els resultats que vaig obtenir van ser molt satisfactoris, pel que fa la part teòrica, vaig poder trobar aquestes característiques generals, un cop fet un estudi de les seves pel·lícules. Algunes d’aquestes són les característiques extremes dels seus personatges, la diferent gama de color, els elements que podem anar trobant repetidament, també els temes utilitzats... I gràcies a un de tots els llibres que em vaig llegir, el qual el mateix autor explica les seves vivències, vida i com es sentia en cada moment de les produccions, vaig poder trobar les causes per les quals trobem aquestes característiques generals, com en el cas de la mala relació amb els seus pares des de petit, o el fet que la mateixa societat el rebutgés per ser diferent, entre altres coses.
Pel que fa a la part pràctica, el resultat va ser millor del que m’esperava, gràcies a una productora de cinema que em va deixar el material necessari, com pantalles, focus, càmeres professionals de gravació... vaig poder crear un bon curtmetratge i fer una bona gravació. També val a dir que tot i que tant l’adaptació del conte de Edgar Allan Poe a l’actualitat i per un curtmetratge, com el vestuari, decorat, maquillatge...van ser cosa meva, el fet de tenir un càmera professional va ajudar molt en que quedés una bona producció. També va ajudar molt tenir a persones disposades a fer un bon paper, pel curtmetratge. I finalment, la part de muntatge del curtmetratge va ser complicada, tot i que al final va quedar un molt bon resultat.

He assolit els meus objectius tant en la part teòrica com la pràctica tot i que he tingut certs inconvenients, en la part teòrica les tres últimes produccions de Tim Burton, com són “Alicia en el país de les meravelles”, “Coraline” i “Sweeny Tood”, no he trobat informació sobre el que pensa o pensava el director o què el va inspirar, i he agut de fer les meves pròpies suposicions. També dir que en la part pràctica tot i que el principi em faltaven actors, i algú que maquillés, vaig poder sortir-me’n al final gràcies a una bona col·laboració, a no decaure i ser perseverant.
He assolit els objectius del meu treball de recerca perquè he pogut marcar unes característiques comunes en quant als personatges, decorat, colors, etc. de la filmografia de Tim Burton i aquestes característiques generals venen donades per fets i vivències del director que també he pogut identificar. I pel que fa la part pràctica també l’he assolit, ja que el curt ha quedat notablement ben fet i estructurat.