Skip to main content

Coneixem els perills de menjar peix cru o poc cuinat? Estudi de l'anisakidosi en el peix de consum habitual

Autor: Roger Santasusana Rius
Centre: INST.LLUIS DE PEGUERA
Es va comprovar si és cert que a partir de determinada temperatura i determinat temps de cocció el paràsit del peix, l'anisakis mor.
Vam buscar què eren els anisakis, els efectes que produeixen en l’ésser humà, els sistemes de prevenció i el tractament en el cas de produir-se símptomes.
Vam familiaritzar-nos en l'estructura dels anisakis. Vam observar mostres de diferents espècies i vam descobrir que les espècies d'anisakis que parasiten les espècies de peix estudiades eren diferents.
També vam veure que els òrgans afectats depenien de l'espècie de peix i del paràsit i a partir d'això vam determinar quina temperatura de cocció i quin temps de cocció eren necessaris per a un consum saludable en el cas de cada espècie de peix analitzada.
Amb tots aquests resultats vam comprovar si les mesures de prevenció que proposen les institucions de Salut Pública són adequades.