Skip to main content

La Porta Dels Dolços

Autor: Nerea Casanova Cabrera
Centre: INST.TECN ESPORT TERRES EBRE
Document:
tdrdef.pdf (7.02 MB)
En aquest treball es representa el que seria una empresa moderna destinada a la venda de productes dolços i que estan de moda ara entre les persones més joves. Per tal de poder realitzar aquesta simulació de botiga, he fet diferents estudis i activitats per saber com es fan tots els tràmits i també per saber si em sortiria rendible aquest negoci situat a Sant Jaume d’Enveja. Però primer he hagut de decidir entre empresa o franquícia; per fer-ho, he comparat les dues parts i la que
surt més barata i dóna més beneficis és la que he triat. Aquests estudis i activitats han consistit a fer un DAFO que m’ha facilitat les dades per fer les possibles estratègies de millora, de creixement, de prevenció, etc.
També he buscat tots els que serien els meus proveïdors i he calculat el preu al qual vendria els meus productes per tal d’obtenir beneficis i minimitzar pèrdues. Vaig fer el disseny del logotip de l’empresa i també la carta de productes que es presentarà a les taules on se situaran els clients de la botiga. I el més important, he recollit tots els documents que necessito per poder tramitar les llicències d’obertura de l’empresa i tot el que necessito per contractar treballadors i per tal que l’establiment estigui totalment preparat per a qualsevol tipus d’inspecció.

Els objectius que m’he fixat des del principi del treball són: aprendre a crear una empresa individual, i així quan acabi el treball sabré com ho he de fer i quins passos he de seguir. Un altre objectiu és saber la història de l’empresa, l’ampli ventall d’empreses que puc crear...

Com es pot observar el meu treball és majoritàriament pràctic, però tota pràctica té una part teòrica que també l’he aprofitat al màxim per poder ‘esprémer’ del tot aquest tema.
Durant el treball he après moltes coses, com ara l’elaboració d’una anàlisi DAFO, que només coneixia la seva part més bàsica. També he aprés que la meva hipòtesi no era del tot certa, perquè jo deia que és molt fàcil obrir un negoci, però no és així, perquè necessites moltes coses de part de gestoria i moltíssima responsabilitat per poder portar el negoci endavant. Gràcies a la taula d’explotació hem pogut veure que el primer any comencem a guanyar durant l’últim mes, però encara així queden molts de diners en deute que es van pagant durant un llarg període de temps. Segons tots els estudis, seria
viable la creació de ‘La porta dels dolços’ però amb molt d’esforç i molta inversió al principi.