El desig d'uns joves amants

El desig d'uns joves amants

Autor: Aina Fadó
Centre: GEM
Premi: Premi ex aequo

Sóc amant de la literatura, de l’escriptura i del món de les arts escèniques, i de la mescla d’aquests tres aspectes va sorgir el meu treball de recerca.
El primera fase d’aquest va ser enriquir-me amb els coneixements necessaris per adaptar el segon acte de Romeu i Julieta i representar-lo davant d’un públic. Per aconseguir-ho, vaig decidir fer una recerca exhaustiva sobre l’època i la figura de William Shakespeare, doncs creia del tot necessari entendre el moment en què va viure l’autor. Seguint en la mateixa línia d’actuació, vaig veure’m obligada a fer una anàlisi de l’obra i descobrir-ne fins al mínim detall. Finalment, aconseguir adaptar l’acte a un registre més a prop dels nostres dies i crear una proposta teatral per tal de mostrar l’adaptació va ser l’última fase del projecte.
Un cop realitzat aquest treball m’he adonat que William Shakespeare va ser, és i continuarà sent de gran importància dins la literatura universal. En segon lloc, molts coneixem la popularitat de la història de Romeu i Julieta, però pocs hem aprofundit en la seva essència. Amb la representació i gravació final d’una part de l’acte s’ha fet realitat el que m’havia proposat: agafar un text, adaptar-lo i posar-lo dalt d’un escenari, prenent-ne la direcció. I que tot això surti bé i sigui satisfactori és molt gratificant.