Skip to main content

Gas light. El masclisme dins la família espanyola.

Autor: Carla Galeote Escoda
Centre: MARISTES MONTSERRAT
1. Objectius / Hipòtesis de treball
Els objectius que he decidit analitzar i verificar durant el meu Treball de Recerca són els següents:
En primer lloc, demostrar que el masclisme a la família espanyola segueix vigent i no és un model que es va quedar enrere amb el franquisme.
En segon lloc, a partir d’analitzar dones i homes de dues generacions (dels 40 als 55 anys i dels 20 als 30 anys) vull verificar que els rols de gènere ambdós sexes segueixen essent els tradicionals, és a dir, que la dona majoritàriament és l’encarregada de realitzar les tasques de casa mentre l’home s’ocupa d’encapçalar el món laboral.
En tercer lloc, la generació adulta està composta pel model de família de l’època franquista i que, la generació jove segueix el mateix patró arrossegant doncs, l’educació feixista.
Finalment, vull demostrar que les dones de la generació jove evolucionen cap a un model feminista i ple de canviïs mentre, que els homes, segueixen el patró dels seus avantpassats.

2. Resultats i Conclusions Finals
El meu Treball de Recerca compleix i encerta els meus objectius, la generació adulta empara el model franquista dins la família, on la dona s’ocupa de les tasques de casa sense l’aparició masculina.
També, la generació jove està força distant entre sexes, el sexe femení compta amb una educació força feminista i es veu als resultats mentre que el sexe oposat, cada cop es torna més conservador i inclús, amb cert refús cap al feminisme.
Però, tot i que a la teòrica s’han canviat força documents oficials, aplicar-ho a les nostres vides quotidianes sembla més difícil, ja que l’imaginari col·lectiu tant d’homes com dones segueix essent el mateix, és a dir, que els rols de gènere sobre tot en la família estan molt marcats i arrelats.