Skip to main content

Estima't

Autor: Mariona Solé Coves
Centre: INST.CELESTÍ BELLERA
OBJECTIU:
Reivindicar els cànons de bellesa establerts a la societat utilitzant com a mitjà el body painting, tenint com a base un objectiu d'alliberació dels cossos. Cercant en tres temes: el body painting, els cànons de bellesa i el feminisme. L’objectiu principal és unir els tres temes per a poder crear una creació artística de caire reivindicatiu.

RESULTATS:
Un cos del treball amb informació dels tres temes. Una part de creació artística basada en un seguit de col·leccions fotogràfiques, i textos escrits per les models.

CONCLUSIONS:
Com a conclusions extretes del cos teòric de la part del feminisme, és un moviment que avui en dia encara existeix i és molt necessari. La dona al llarg de la història ha anat perdent o guanyant certes llibertats i drets.

Conclusions sobre els cànons de bellesa, els homes al llarg de la història no han canviat tant el cànon de bellesa, en canvi, la dona sí. En diverses èpoques s'utilitzen característiques del cànon de bellesa d'èpoques anteriors a aquella.

En el body painting, molta gent en desconeix el seu ús, i encara algunes tribus l'utilitzen per als mateixos usos que als seus orígens.

Així com a conclusió general del treball, vivim en una societat masclista i heteropatriarcal, aquesta societat ha creat uns cànons de bellesa femenins, per al gust dels homes, i la pressió social ha fet que les dones segueixin aquests cànons, sovint posant en perill les seves vides, frustrant-se i arribant extrems com malalties, depressió i la mort. Tot això per satisfer a la gent del seu voltant, s'han tret el seu propi valor com a persona i s'han deixat d'estimar i de ser lliures.

He aconseguit crear un Instagram reivindicatiu artístic, que ràpidament ha començat a guanyar seguidors. He vist la importància de les xarxes socials avui en dia i la rapidesa de la difusió d'aquestes, i com pot arribar a ser una eina de reivindicació.

Com a conclusió extreta de la part pràctica, cada cos és únic i diferent, però sovint aquelles "imperfeccions" que ens han inculcat la societat són les coses que tenim més en comú la majoria, un exemple en són les estries, la majoria de dones en tenim i no hauria de ser una cosa lletja, les hauríem d'estimar tal com són. També puc concloure que moltes dones s'han sentit malament amb el seu cos, o altres persones han contribuït a aquest malestar, que sovint tenim parts que ens agraden menys del nostre cos.

Crec que l'objectiu principal l'he complert, he pogut barrejar els tres temes en una creació artística reivindicativa.