LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA: L'eradicació als poblats massai de Tanzània

LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA: L'eradicació als poblats massai de Tanzània

Autor: Noa Calvo Ferré
Centre: INST. DERTOSA

Aquest treball de recerca tracta sobre la mutilació genital femenina (MGF), que és una pràctica que viola els drets de les dones i les perjudica físicament i psicològicament, deixant greus conseqüències per a la salut a curt i llarg termini. Patir la MGF no és igual a Espanya que a Tanzània, ja que a Espanya (país del primer món) hi ha molts recursos mèdics que no hi ha a Tanzània (país del tercer món) i a conseqüència moren moltes nenes en ser mutilades, per això per a realitzar la part pràctica del meu treball he decidit anar a un dels poblats massai de Tanzània.

Em vaig marcar dos objectius: el principal era esbrinar perquè no es deixa de practicar la mutilació genital femenina als poblats massai de Tanzània i a més buscar una possible solució, i l’altre objectiu era sensibilitzar a la gent del meu entorn sobre la MGF perquè crec que és un tema molt desconegut per a molts de nosaltres i hauria de començar a parlar-se d’això per poder ajudar a les dones que ho sofreixen.

Amb aquest treball he arribat a la conclusió que per poder abolir aquesta pràctica, les dones i els homes que resideixen als llocs on es practica han de conèixer tota la informació sobre la MGF i sobretot han de deixar de tractar-la com un tema tabú, ja que és un dels principals problemes.

Per completar la part pràctica del treball i buscar una possible solució per eradicar la MGF, he elaborat un tríptic amb tota la informació necessària sobre la MGF, pensat per a repartir-lo als poblats massai, per això, a part de fer-lo en català, també l'he fet en anglès.

A més a més, també he fet un PowerPoint per a divulgar aquest tema al meu Institut.