Skip to main content

Estudi de l’eficàcia de diferents substrats i llevats en la fermentació alcohòlica

Autor: Estel Carreras Tornés
Centre: INST.ANTON BUSQUETS I PUNSET
Document:
Perquè es pugui produir la reacció de fermentació alcohòlica dels llevats es necessita una solució d’aigua i glúcids, i s’emet CO2 i etanol.
L’objectiu d’aquesta investigació ha estat estudiar l’eficàcia de diversos tipus de glúcids, llevats i endolcidors. També determinar la velocitat de reacció utilitzant diferents quantitats de llevat i glúcid en el procés.
La comparació s’ha fet mitjançant dos mètodes. Utilitzant un sensor de CO2 i una reacció en cadena amb una solució de NaOH i fenolftaleïna.
En termes generals, d’aquesta investigació podem extreure que la glucosa, l'endolcidor sintètic líquid i el llevat químic Royal són els substrats més eficaços. També que els glúcids en general són més eficaços que els endolcidors, que com més llevat i menys glúcid hi ha a la solució, més s’optimitza el procés i que, com més sacarosa afegim, la velocitat no és major.