Skip to main content

Quins sucs de fruita ens aporten més quantitat de vitamina C?

Autor: Núria Bonvehí Pallarols
Centre: INST.ANTON BUSQUETS I PUNSET
En aquesta recerca s’ha estudiat la relació entre la quantitat de vitamina C que
indica l’etiqueta d’una marca determinada de suc de taronja i la calculada de forma
pràctica, així com la relació que s’estableix entre aquesta quantitat i el preu del bric
de suc. També s’han fet experiments modificant les condicions que acceleren o
disminueixen el procés d’oxidació d’aquesta vitamina. Finalment, s’ha inclòs una
comparació entre la quantitat de vitamina C de sucs naturals de diferents fruites.
Per tal de poder analitzar la quantitat de vitamina C de totes les mostres, s’ha portat
a terme un mètode basat en una reacció redox. S’ha utilitzat el 2,6-diclorofenol
indofenol com a agent oxidant i l’àcid ascòrbic com a agent reductor.
Com a conclusions extretes del treball es pot dir que les altes temperatures i els
nivells elevats de llum acceleren el procés d’oxidació de la vitamina C, i que el suc
de kiwi és el que en conté un major contingut.