Skip to main content

La gastronomia a través del període de la Revolució Francesa

Autor: Elaia Vergés Gaztañaga
Centre: INST.DOLORS MALLAFRE I ROS
Aquest treball té l'objectiu de descobrir com era la gastronomia abans, durant i després de la revolució; desvelar la veritat rere la frase "Si no hi ha pa que mengin brioix" de Maria Antonieta i recrear el pa que menjava el poble i el que menjava la cort.

He complert tots els objectius:

He descobert la sumptuositat dels banquets de la cort i la misèria de les classes popular en el període previ a la revolució, i com aquesta va suposar el boom dels restaurants, que es van expandir fins a portar França a liderar la gastronomia mundial, en gran part gràcies a l'ascens de la burgesia, que s'hi va interessar molt.

A la part pràctica he pogut desmentir el rumor que assegura que Maria Antonieta va pronunciar la frase per la qual tots la coneixem i he sabut recrear dos pans que permeten degustar les desigualtats de l'època i empatitzar amb els més desfavorits.