Skip to main content

Revalorització dels subproductes del préssec a través del desenvolupament de productes innovadors: creació d'un snack

Autor: Daniela Rodié Farré
Centre: INST.MANUEL DE MONTSUAR
La indústria agroalimentària genera una quantitat important de subproductes que es malbaraten o no se'ls dona un segon ús. Aquests subproductes, generalment la pell, l'os, el bagàs i les restes de polpa, són rics en fibra, compostos fenòlics, vitamines... L'ús i revalorització d'aquests subproductes permeten obtenir productes bioactius que es poden utilitzar com a matèries primeres en l'elaboració de nous productes. L'objectiu d'aquest treball es analitzar la viabilitat d'emprar els residus del préssec com a ingredient per elaborar farines que ens permetin desenvolupar un producte innovador i saludable.
L'apartat pràctic del treball consisteix a aconseguir farina de préssec; analitzar-ne les propietats tecnofuncionals; fer un snack, i finalment valorar-lo a partir d'una prova sensorial, de textura i de color.
Tot i que cal millorar el producte final, principalment la seva textura, per tal que sigui comercialitzable, s'ha arribat a la conclusió que és possible elaborar un snack a base de subproductes del préssec.