Skip to main content

La petjada mediambiental del consum de carn

Autor: Marc Vico Gonzàlez
Centre: INST.JOAN ORÓ-LLEIDA
Ens enfrontem a una de les majors amenaces de la història de la humanitat, el canvi climàtic, que posa en greu perill la preservació de l'entorn i de la planeta Terra tal com el coneixem. Entre els molts factors que contribueixen a l'accentuació d'aquest fenomen, en el present Treball de Recerca s'analitza en profunditat la rellevant implicació que té en aquest la ramaderia, posant el focus en la petjada ecològica de l'consum de carn i en la preocupant desinformació sobre d'aquests aspectes.
L'objectiu d'aquest estudi és conèixer els canvis en el consum de carn que les persones estarien disposades a dur a terme, en el cas de disposar de més informació a el respecte. Per aquest motiu, a partir d'un formulari estructurat en 64 itineraris de preguntes, es calcula i es facilita l'empremta mediambiental personal de cada participant. S'han recollit un total de 587 respostes al qüestionari, el que ha permès disposar d'un volum d'informació important i significativa, i, analitzar exhaustivament les dades.
Els resultats obtinguts i analitzats validen la hipòtesi, ja que un cop conegut l'impacte que té el seu consum de carn en el medi ambient, el 42% dels enquestats han decidit reduir o eliminar el seu consum de carn. Així mateix, es demostra que és del tot necessari acabar amb la manca d'informació actual si es vol aconseguir una major sostenibilitat de el sector alimentari.