Skip to main content

ANTIMICROBIANS DE QUILÒMETRE ZERO. LES PROPIETATS ANTIBACTERIANES I ANTIFÚNGIQUES DELS OLIS ESSENCIALS DE TIMÓ I ORENGA.

Autor: Blanca Teixidó Roset
Centre: INST.LO PLA D'URGELL
Document:
Tot i que la majoria d’antimicrobians provenen dels mateixos organismes o són sintetitzats químicament, varis estudis han demostrat l'activitat antimicrobiana en un extens nombre de productes vegetals. L’objectiu principal d’aquesta recerca va estar provar l’activitat antimicrobiana dels olis essencials de timó i d’orenga en dos microorganismes diferents com són els bacteris i els fongs, a partir de l’anàlisi de diferents proves microbiològiques i químiques.
Al llarg de la recerca es va comparar l’efectivitat de diferents olis sintetitzats manualment i altres de comprats sobre dues espècies de fongs i dues de bacteris.
Els resultats i l’anàlisi de les proves van corroborar aquestes propietats i van permetre concloure que tant el timó com l’orenga presenten activitat antibacteriana i antifúngica i que els dos podrien ser emprats, de la manera adient, com a antimicrobians.