Skip to main content

Estudi comparatiu de la xocolata blanca, la xocolata amb llet i la xocolata negra.

Autor: María Teresa Guarro Carreras
Centre: INST.GUINOVARDA
El primer objectiu d’aquest treball és investigar el món de la xocolata: la seva història, el procés d’elaboració, la cristal•lització de la seva grassa, els mites que envolten aquest aliment...
El segon objectiu, la part experimental del treball, és realitzar un estudi comparatiu a nivell físic, organolèptic i nutricional de la xocolata amb llet, la blanca i la negra.
Les diferències més remarcables les he trobat en les propietats nutricionals i en les organolèptiques, causades per la variació d’algun ingredients de les xocolates. En la comparativa física, alguns dels resultats que he obtingut és la inexistència d’un punt de fusió definit en cap de les tres mostres o la superior densitat de la xocolata negra respecte de les altres dues. En la comparació organolèptica destaquen les diferents percepcions de les mostres segons els participants en un tast a cegues de diverses edats.