Skip to main content

L'esmorzar dels joves en la Dieta Mediterrània

Autor: Marta López Rubio
Centre: INST.GUILLEM DE BERGUEDA
L'objectiu era investigar els esmorzars dels joves berguedans, analitzar-los i trobar relacions entre el que mengen, la manera en què ho fan i el que pensen sobre l’alimentació. Quant a la recerca sobre l’esmorzar de la Dieta Mediterrània, els resultats han estat clars: només una persona de les 66 analitzades pren un esmorzar mediterrani. L’IMC dels joves berguedans és normal i no tenen un estil de vida sedentari. Malgrat això, no determinen l’esmorzar segons l’activitat física. El fet més evident és la gran predilecció per l’esmorzar lleuger, perquè no s’arriba a les racions setmanals mínimes recomanades. Quant a creences, he trobat que l’esmorzar és el resultat de la rutina i no s’hi dedica temps per tenir pressa. Per alguns, l’esmorzar sa conté fruita i evita els greixos;altres proposen que sigui variat i abundant.