Skip to main content

Estudi de l'eficàcia del marro del cafè en la fertilització de diferents espècies vegetals

Autor: Estel Call Alsina
Centre: INST.MONTSORIU
Objectiu: En aquest treball es pretén comprovar l’eficàcia del marro del cafè com a fertilitzant de diferents espècies de vegetals. Es parteix de la hipòtesi següent: “potser el marro del cafè pot cedir nutrients al medi i millorar la composició del sòl, augmentant així la producció dels vegetals conreats en sòl tractat amb aquest producte”.

Resultats: La producció vegetal ha sigut menor en els exemplars conreats en el sòl tractat amb el marro del cafè. S'ha constatat, doncs, que el marro del cafè, té un efecte negatiu sobre les plantes, provocant descompensacions entre nutrients i un excés de retenció hídrica. Això provoca que la producció vegetal de les plantes es vegi afectada.

Conclusions: La hipòtesi plantejada no s’ha confirmat. S’ha pogut demostrar, objectivament i seguint el mètode científic, que no és recomanable l’ús del marro del cafè com a fertilitzant alternatiu.