Skip to main content

La tradició al plat. La gastronomia de Catalunya

Autor: Carla Esteve Bernaus
Centre: INST.RIBERA DEL SIÓ
Objectius:
1-Conèixer els antecedents / orígens de la cuina catalana (XIV).
2-Conèixer els principals plats de la gastronomia de Catalunya.
3-Funcionament i organització d’un restaurant.
4-Com ha afectat la crisi al sector.
5-Rendibilitat del negoci.

Resultats:
Hi ha plats tradicionals poc coneguts
El funcionament i organització d'un restaurant varia molt en funció del propietari i la mida, molts ja tenen plats elaborats per poder servir de forma més ràpida.
La crisi econòmica ha afectat molt, s'ha intentat no baixar la qualitat del menjar sense augmentar els preus.

Conclusions:
Conèixer tot el que està relacionat amb la gastronomia. Molts plats tenen molts anys d’història i/o tradició perquè ja es cuinaven a l’època medieval.
Les tècniques culinàries són antigues: el bullit, el bany maria... Però han canviat els estris i s’han substituït per materials moderns.