Tap de cortí
Autor: Blanca Ribas Villalta
Centre: COL·LEGI SANT JOSEP OBRER
Document:
El nostre treball de recerca ha consistit en un estudi del Tap de Cortí, varietat local
de Mallorca del pebre que ha estat retornada de l'oblit. Els objectius han estat
conèixer la planta i el fruit, els usos i la seva evolució, fent un balanç de la seva
situació actual. Hem conegut l'associació Slow Food, l'empresa Especias Crespí
i una sèrie d'agricultors i productors que han contribuit a la seva recuperació
i l'han portat a una situació podriem dir benestant. Hem arribat a la conclusió
de l'importància de les varietats locals i la necessitat de crear una generació
preocupada per la seva alimentació i cultura gastronòmiques, així com consideram
que la tasca feta amb el Tap de Cortí ha estat molt positiva.
de Mallorca del pebre que ha estat retornada de l'oblit. Els objectius han estat
conèixer la planta i el fruit, els usos i la seva evolució, fent un balanç de la seva
situació actual. Hem conegut l'associació Slow Food, l'empresa Especias Crespí
i una sèrie d'agricultors i productors que han contribuit a la seva recuperació
i l'han portat a una situació podriem dir benestant. Hem arribat a la conclusió
de l'importància de les varietats locals i la necessitat de crear una generació
preocupada per la seva alimentació i cultura gastronòmiques, així com consideram
que la tasca feta amb el Tap de Cortí ha estat molt positiva.