Skip to main content

Càncer i sucre

Autor: Sarah Anadon Vendrell
Centre: INST.MILA I FONTANALS-VILAFR.
El càncer és la primera causa de mort de la societat del segle XXI i, en alguns casos, està causada per factors característics del mode de vida actual. El tabac, l'alcohol, la contaminació o una mala alimentació són agents de risc que estadísticament s'ha comprovat que poden desembocar en l'aparició de mutación i proliferació de cèl·lules defectuoses. Entrarien els sucres en aquest grup?
L'objectiu del treball és analitzar com afecta la ingestió d'hidrats de carboni en l'aparició i/o creixement d'un tumor i si alguns substituts del sucre també poden ser perjudicials.
El treball mostra que el sucre no provoca l'aparició del càncer, però sí que n'accelera el seu desenvolupament un cop aquest s'ha iniciat, com a conseqüència que les cèl·lules canceroses tenen una gran afinitat pels hidrats de carboni com a font per obtenir energia. Per tant, cal evitar menjar sucres en excés.