Skip to main content

Estudi de les Fermentacions i els Organismes Implicats

Autor: Jordi Pla Mauri
Centre: INST.MIQUEL MARTI POL-RODA TER
El treball té l'objectiu de donar a conèixer de forma entenedora el procés metabòlic fermentatiu i les aplicacions actuals tant en la vida quotidiana com en la ciència, a més d'investigar diferents característiques d'una soca determinada de llevat. En la part pràctica hi ha diversos experiments, començant per explicar el procés de fer cervesa. En els experiments de laboratori del treball s'investiga la soca de llevat Saflager S-23. En un, s'estudia la resistència d'etanol de diferents soques de llevat per comparar, i es pot veure que els llevats que més acidifiquen la dissolució, tenen menor resistència a l'alcohol. En l'altre, es mostra com varia la producció de CO2 dependent de la temperatura, el substrat, i també la presència o absència d'urea. Puc concloure que encara no és un tema molt conegut, les fermentacions fa temps que s'utilitzen i són de gran importància actualment.