Skip to main content

La prevenció del càncer, és possible?

Autor: Anna Alamillo Creus
Centre: INST.FRANCESC RIBALTA
El meu treball de recerca titulat, “La prevenció del càncer, és possible?”, tracta sobre què és la malaltia, les seves causes, com està relacionada amb l’alimentació, i l’evolució d’aquesta al llarg del segle passat. L’objectiu consistia en esbrinar si hi ha una relació directa entre càncer i alimentació, per poder-ho relacionar amb l’augment de casos i amb l’empitjorament de l’alimentació.
Els resultats obtinguts van ser que el nombre de càncers en general han augmentat, sobretot aquells més relacionats amb l’alimentació, com també ha augmentat el consum d’aliments perjudicials pel càncer.
Vaig comprovar que el càncer està força lligat amb l’alimentació, tot i no poder afirmar que qualsevol càncer sigui només degut a l’alimentació, ja que es tracta d’una malaltia multifactorial. A més, hi ha altres causes que s’han de tenir en compte, com per exemple, l’augment de l’esperança de vida.