Skip to main content

Estudi dels efectes de la dieta en la caquèxia produïda pel càncer

Autor: Florencia Suárez Rodríguez
Centre: INST.JAUME CALLÍS
En el nostre treball tractem principalment del càncer i la caquèxia lligada al càncer.
El càncer, una malaltia crònica, és avui en dia un gran focus d’investigació ja que molta gent el pateix i no se’n coneix gaire.
La caquèxia és un símptoma que apareix en la fase final del càncer i d’altres malalties cròniques, la qual causa una pèrdua general de pes i múscul, complicant així encara més la malaltia.
Nosaltres, dos estudiants de segon de batxillerat, hem tingut la oportunitat d’assistir a un experiment realitzat als laboratoris de la UB amb un gran equip d’investigació. En aquest hem comprovat l’efectivitat de diversos tractaments en rates que havien desenvolupat caquèxia deguda al càncer que patien, subministrant-los-hi diferents quantitats de krill i L-carnitina.
Basant-nos en aquest experiment vam realitzar la part teòrica i pràctica del nostre treball de recerca.