Skip to main content

Els residus d'antibiòtics a la llet: conseqüències en els humans

Autor: Marc Aguilera Farré
Centre: CERVETO, ESCOLA
Document:
Aquest treball tracta sobre l’ús d’antibiòtics en granges lleteres, com aquest pot repercutir en la creació de resistències i en els rastres de medicament que poden quedar en els productes destinats a consum humà.
El fet de les resistències és cabdal a dia d’avui, ja que vivim en una època on les bactèries evolucionen a més velocitat que la que tenen les farmacèutiques creant nous antibiòtics, per tant, des del món del sector primari s’ha de cuidar l’aplicació i l’ús d’antibiòtics amb molta atenció.
Com han indicat moltes notícies i articles científics en els últims temps, l’Estat Espanyol és un dels països de la Unió Europea que més antimicrobians subministra als seus animals. És per aquest fet, que l’objectiu del treball de recerca era observar i quantificar aquest ús d’antibiòtics al món ramader, en base a un estudi comparatiu en dues granges lleteres, l’una de caire extensiu i l’altre de caire intensiu. D’aquesta comparativa se n’espera observar les diferències alhora de tractar els animals, en cada granja, per tal de veure si en alguna d’elles es fa un ús excessiu de la medicació subministrada.