Skip to main content

Resistència bacteriana als antibiòtics

Autor: Irina Puig Mercadal
Centre: INST.SANTIAGO SOBREQUÉS VIDAL
Premi: 2n premi ex aequo
Document:
En les últimes dècades, les resistències bacterianes s’han propagat per tot el mon i s’han convertit en una amenaça global per a la salut pública. En aquest treball, els meus objectius s’ha centrat a identificar quins han sigut els factors que han causat la seva ràpida proliferació i quines investigacions s’estan portant a terme per poder erradicar aquest problema.
Amb aquestes metes en ment em vaig posar en contacte amb l’institut de recerca de la Vall d’Hebron, on estan estudiant les resistències bacterianes produïdes per la interacció dels plasmidis. A més, jo vaig fer tres pràctiques amb antibiogrames al laboratori de l’institut.
Finalment, he pogut afirmar que les principals causes de la difusió descontrolada dels últims anys de les resistències han sigut provocades pel mal ús que donem als antibiòtics. Tot i això, cada vegada s’està aconseguint una conscienciació social més gran en la nostra societat i, altrament, hi ha un munt de centres de recerca que estan buscant noves solucions per poder continuar la lluita contra els bacteris patògens.