Skip to main content

Fungiscience

Autor: Lluís Badia Carandell
Centre: INST.LA MIQUELA
Document:
L'objectiu del treball és estudiar les propietats bactericides de 74 bolets dels boscos catalans. En el marc teòric, s’estudien les característiques fonamentals dels fongs i dels bacteris. El marc pràctic està dividit en dues pràctiques: en la primera, s’estudien les propietats antibiòtiques de cadascun dels 74 bolets, davant bacteris gram positiu (Staphylococcus epidermis) i contra bacteris gram negatiu (Pseudomonas fluroescens) en dissolucions molt concentrades, i, en la segona pràctica, s’utilitzen dissolucions menys concentrades (1:2 i 1:5) per observar la potència bactericida dels bolets emprats. En total he utilitzat 55 gràfiques per extreure’n conclusions sòlides: els bolets que presenten una nutrició saprofítica tendeixen a tenir més propietats bactericides que la resta, Més 50% de les espècies mostren propietats bactericides i algunes podrien ser també una font d’antibiòtic natural com per exemple: Peckiella lateritia, Scutiger subrubescens, Armillaria mellea, Hebeloma S.P., i el xampinyó és el bolet que conté més components amb efectes bactericides.