Skip to main content

EL MATRIMONI INFANTIL I LA MUTILACIÓ GENITAL FEMENINA LA PÈRDUA D’UN FUTUR

Autor: MEI LU FORNER RESINA
Centre: INST.ABAT OLIBA
Document:
tdr_uvic_3.pdf (1.59 MB)
En aquest treball de recerca parlaré del matrimoni infantil i de la mutilació genital, dos pràctiques que suposen una violació dels drets humans, amb la intenció de denunciar-les, així com d’aconseguir l’empatia del lector.
En aquest projecte exposaré les pràctiques, les raons per les quals encara es duen a terme, les seves conseqüències i l’existent i persistent lluita de diverses onegés.
Acabada la recerca és trist observar com, encara al segle XXI, malgrat tots els avanços tecnològics, polítics i econòmic, existeixen estereotips i costums masclistes en aquest món, contra les que encara s’ha de lluitar. S’observa que, poc a poc, la mentalitat de la societat ha canviat, i com diverses comunitats que practicaven tant el matrimoni infantil com la mutilació genital femenina han anat abandonant aquests costums. Tot i així, encara queda molt camí per recórrer i molta feina a fer. Al final de l’exposició hi ha un llistat d’activitats sobre com lluitar contra aquestes pràctiques, i s’arriba a la conclusió que nosaltres també som part d’aquest canvi: tenim l’obligació d’educar i sensibilitzar a tots aquells que ignoren la problemàtica, i a recolzar totes aquelles mesures contra les pràctiques, així com pressionar als governs per a que formin part del canvi. També podem formar part del procés d’atenció a la víctima col·laborant amb les ONG o entitats que ofereixen els seus serveis a les afectades.