Skip to main content

Estem preparats per a un món amb necessitats alimentàries?

Autor: Carla Sugrañes del Campo
Centre: INST.LLUíS DOMENECH I MONTANER
Document:
TdR UVIC.pdf (1.64 MB)
Els objectius d'aquest treball eren donar a conèixer que les reaccions
adverses als aliments són comunes i importants, detallar els diferents tipus de
reaccions adverses als aliments i les diferències principals entre al·lèrgia i
intolerància alimentària, donar a conèixer en concret la celiaquia, realitzar tres
pans amb diferents característiques per mostrar que perd i que guanya una
persona que pren aliments sense gluten, comparant característiques
organolèptiques i el preu. Una vegada realitzades tant la part teòrica com la part pràctica puc
concloure que quan em vaig plantejar donar a conèixer les reaccions adverses
als aliments, vaig fer bé. He pogut observar que gran part de les hipòtesis que
havia plantejat no eren correctes. I en concret amb les lleis, m’agradaria dir que
crec que no estan presents en alguns establiments i que faltaria una
actualització o ampliació, ja que només s’han de detallar 14 al·lèrgens. Per
concloure la part experimental, amb els objectius plantejats i les preguntes
realitzades prèviament, he vist que realitzar pans casolans no és difícil, però
aconseguir alguns dels ingredients utilitzats en el pa sense gluten amb
substituts del gluten ho és més.