Skip to main content

És possible modificar les seqüeles d'un trauma cranioencefàlic?

Autor: Laura Vélez
Centre: INST.VINYES VELLES
Des de ben petita he tingut molt clar que volia dedicar-me a estudiar, entendre i descobrir què és la ment. El món de la neurociència em sembla fascinant i amb aquest treball he volgut endinsar-me de ple en ell i elaborar una innovadora hipòtesi sobre un fàrmac. He realitzat un model experimental en el qual s'aplica un cas d'un trauma cranioencefàlic un fàrmac dissenyat per la cura de l'alzheimer.

Els objectius principals del meu treball eren comprendre el concepte de memòria i de la intel·ligència (entenent intel·ligència com capacitat cognitiva) i entendre com es pot veure afectada aquesta cognició després d’un trauma cranioencefàlic. Altrament, volia encaminar el treball amb relació a si aquestes repercussions es podrien modificar artificialment. És a dir, investigar si aquestes conseqüències que es donen a l'atzar, fent recerca sobre quines àrees del cervell s'han vist afectades, es podrien modificar, disminuir o prevenir.

Avui dia, m'agradaria que aquest treball fos una peça per ajudar a la resolució dels enigmes de la ment i a més ajudar a la investigació del tractament de les patologies causades per un trauma cranioencefàlic. També, voldria que arribés a més gent per conscienciar de l’existència d’una part de la societat que es troba aïllada a causa de tota la desinformació que hi ha sobre el tema.