Skip to main content

La pobresa al 3r món

Autor: Cristina García Sagué
Centre: CLAVER
Document: No hi ha fitxer associat
He dividit el treball en 5 grans apartats després d’una petita introducció (apartat 1). En el segon apartat, he investigat per determinar uns factors concrets com a causes de la pobresa. Vaig trobar molts historiadors i geògrafs, cada un amb les seves versions en allò que fa referència a la creació de la pobresa. Finalment, vais trobar-ne algunes de comunes i que alhora que anava tractant-les, veia que realment sí havien tingut força influència. Vaig concloure que el colonialisme, el neocolonialisme, l’intercanvi desigual, l’endeutament, la corrupció política, la ignorància, la religió, les guerres, l’actitud dels pobles i el clima eren una suma de factors que ens ha portat en una situació de desigualtat.
Gràcies a l’enquesta he pogut comprovar que hi ha molta altra gent d’acord amb les
causes que s’han determinat en aquest treball.
En el tercer apartat, he estat parlant, d’una banda, de les conseqüències que se’n deriven de viure una situació de pobresa. Entre elles destaquen superpoblació, l’emigració, les guerres civils, la inestabilitat política i social i la sobreexplotació dels recursos. Totes aquestes conseqüències no van ser parades a temps, aleshores, una sèrie de factors com la fam i la mala nutrició, l’ inaccessibilitat a l’aigua potable, la manca d’habitatge, la falta de salut i institucions sanitàries, l’analfabetisme i l’explotació infantil van sumar-s’hi i han creat un gran problema social a nivell mundial del qual tots hi formem part.
En el quart, he descobert les diferents cares de la pobresa. Primer he analitzat els continents que contenen més pobresa: Àfrica, Àsia i Amèrica llatina. He descrit els tres continents, i posteriorment, he escollit un país de cada massa continental com a exemple de la pobresa que es viu en aquell indret ( El Txad, Àfrica; l’Índia, Àsia; El Salvador, Amèrica Llatina). He explicat els trets més importants del país i he explicat el tipus de pobresa que s’hi viu. Cada indret té una pobresa “diferent”, a cada lloc hi ha recursos i necessitats diferents. També, en el cas de l’Índia i d’ El Salvador he afegit una ONG que treballi i realitzi activitats per ajudar al desenvolupament i que aporten ajuda del primer món.
El penúltim apartat parla d’allò que nosaltres podem fer per combatre aquesta “malaltia”. Parlo d’alguns projectes que ens poden ajudar a l’hora de lluitar contra la pobresa. He explicat algunes opcions a nivell general com a país desenvolupat o ric, i des del punt de vista personal, com a persones. Ajudes com: aportacions econòmiques, apadrinaments, col•laboracions, camps de treball, etc.