Skip to main content

Percebre l'entorn: Del sensor a la pantalla

Autor: Arnau Quinquillà Capdevila
Centre: INST.MANUEL DE MONTSUAR
Document: No hi ha fitxer associat
L’objectiu principal d’aquest treball de recerca és la realització d’una aplicació amb la capacitat d’utilitzar les dades d’un sensor per engegar i apagar la pantalla d’un ordinador. A partir d’aquest objectiu bàsic s’orgeixen tres objectius més a resaltar: dissenyar i construir un perifèric capaç d'interaccionar amb l’ordinador, crear-ne l’aplicació a partir de la qual obtinguem una interfície d’usuari i estudiar-ne els possibles usos per l’estalvi energètic i domèstic.
La metodologia que vaig seguir fou la següent; vaig començar a realitzar el treball, un cop elegit el tema, recercant durant diversos dies en la xarxa quines opcions tenia al meu abast per la realització del projecte en qüestió. Un cop conegut el projecte, vaig iniciar la recerca de la informació necessària per tal d’explicar la interacció entre el sensor i l’ordinador, com també per descriure els components que conformen el perifèric. L’últim element usat per referenciar el treball ha sigut les diverses consultes a enciclopèdies i diccionaris. Simultàniament a la redacció del treball, he realitzat la programació del perifèric.
En les conclusions he començat afirmant que els objectius han quedat resolts satisfactòriament. Un de les conclusions més remarcables és la relacionada amb l’estalvi energètic. El resultats del projecte ens permeten afirmar que és rendible a partir dels aproximats dos anys d’ús, sent una eina d’estalvi energètic i de respecte mediambiental. No obstant, la manca d’ús del potencial del hardware emprat ens porta a un preu de cost del perifèric molt superior al que, centrant-nos en la reducció de costos – i tanmateix en l’estalvi energètic -, requeriria un sistema incrustat adequat. Per aquesta raó, es pot afirmar que en l’ús domèstic el sensor pren un paper més important, ja que les funcions que pot realitzar el projecte es multipliquen sorprenentment.