Skip to main content

Transgènics a l'Empordà

Autor: Maria de Prado Savalls
Centre: INST.FREDERIC MARTÍ I CARRERAS
RESUM: Transgènics a l'Empordà.

Transgènics a l'Empordà és un treball que pretén endinsar-se en el món de la modificació genètica i més explícitament en el camp de la producció agrícola. Un dels interessos del treball és també la visió de com es tracta al nostre país i més específicament a Catalunya i a l'Empordà aquesta qüestió agrícola i quin és el seu abast en el nostre territori. Les diverses opinions sobre enginyeria genètica arriben al mitjans de comunicació, per la qual cosa poden influir en les decisions dels ciutadans, els compradors, i interfereixen en la possibilitat de trobar aquests productes en els supermercats. És per això que un dels objectius principal del treball és conèixer aquestes opinions i els seus fonaments.
La entrevista, la recerca en organismes especialitzats i en els mitjans de comunicació i anàlisi de la obtenció d'una sèrie de conclusions entre les quals destaquen el creixement dels conreus transgènics anualment a nivell mundial i especialment en els països en vies de desenvolupament, la divisió dins la Unió Europea en relació a una major incorporació d'aquests conreus, el caràcter pioner de Espanya en quant a la producció d'aquests organismes i en particular Catalunya que, juntament amb Aragó, representen aproximadament el 70% de la producció total espanyola. També, en referència a la influència de la opinió en el consum dels productes, s'ha pogut deduir el fet que els aliments amb contingut transgènic siguin tan escassos en els comerços catalans.
El treball no pretén ser cap crítica favorable o desfavorable als productes transgènics sinó un anàlisi de dades i d'opinions per tal d'apropar-nos una mica més a aquest tema relativament recent i, sens dubte, polèmic.