Skip to main content

Del raïm a la copa

Autor: Jordi Rovira Rovira
Centre: INST.CASTELL DEL QUER
S'hi descriuen tot un seguit de processos que permeten veure i entendre clarament com i de quina manera es duu a terme la producció de vi. Es tracta d'un cercle tancat. El cicle comença amb la terra, que és l'origen de tot i d'on s'obté la matèria primera: el raïm. A partir d'aquí, seguint la filosofia de la producció del vi, cal controlar tots i cadascun dels processos intermedis pels que passa el fruit per tal d'aconseguir que en derivi un producte final de màxima qualitat.Es basa en l'estudi del món del vi i s'explica la història d'aquesta beguda freqüent en els àpats diaris, alguns tipus de malalties freqüents a les vinyes, les varietats de raïm, les diferents regions vitivinícoles de Catalunya i els processors de transformació i manteniment que comporta una vinya i l'obtenció del vi. També la descripció de l'estil de vida que es porta en un establiment de producció i venda de vi.