Skip to main content

Identificació i classificació de vins per mitjà d'anàlisis fisicoquímiques i mètodes estadístics

Autor: Aida Carretero Coo
Centre: INST.JAUME CALLÍS
Els objectius del treball són:
• Estudiar el procés d’elaboració del vi
• Conèixer les característiques que defineixen un vi, els mètodes analítics dels vins i aplicar-los per determinar els valors resultants d’aquests assajos
• Conèixer el mètode estadístic multivariant i aplicar-lo als resultats analítics obtinguts a les mostres analitzades
• Trobar les característiques mínimes capaces de classificar i identificar els vins assajats en diferents grups, per mitjà d’anàlisi estadístic
Les conclusions són:
Les característiques analítiques estan relacionades amb certes propietats del vi, com per exemple metalls amb denominació d’origen. Ha estat possible trobar els mètodes analítics apropiats per tal de distingir els vins falsos dels vins autèntics, la qual cosa significa que es poden desenvolupar mètodes molt fiables per reconèixer adulteracions.