Skip to main content

L'oli essencial de mostassa com a conservant de les botifarres

Autor: Jordi Busquets Conangla
Centre: DIOCESANA DE NAVÀS
Document:
tdr_uvic_1.pdf (3.05 MB)
L'objectiu era trobar si l'oli essencial de mostassa podria ser utilitzat com a conservant de les botifarres.
Es van preparar diferents botifarres: sense additius (B1), amb preparat artificial (B2) i amb oli essencial de mostassa (B3 i B4), i se'n va analitzar diferents paràmetres.
Segons el pH, l'oli essencial de mostassa és tan bon conservant com el preparat artificial.
Per l'aspecte extern, l'oli essencial de mostassa és millor antifúngic que el preparat artificial.
Segons l'anàlisi microbiològica, l'oli essencial de mostassa és un bon conservant en un període d’una setmana, però no és tan bon conservant a llarga durada com el preparat artificial.
Tot i així, l'olor i sabor són massa estranys per comercialitzar en la nostra cultura.
En conclusió, l'oli essencial de mostassa és molt bon conservant per a les botifarres, però no serien comercialitzables a la nostra zona per motius de sabor.