Skip to main content

Els medicaments: Vigila amb el què prens.

Autor: Meritxell Colomé Parellada
Centre: MONTAGUT, ESCOLA - VILAFRANCA DEL PENEDÈS
El meu treball es basa especialment en determinar si la societat fa un bon ús dels medicaments.
La meva hipòtesi va ser que potser no s’utilitzen bé a causa del gran ventall de factors que s’han de seguir a l’hora de consumir-ne, com per exemple, mirar si aquell medicament necessita recepta mèdica o si aquell medicament està caducat.
Per arribar a uns resultats i extreure’n conclusions vaig dur a terme dues recerques diferents. La primera va ser a través d’una enquesta, però em vaig adonar que no podia garantir la màxima fiabilitat en aquesta recerca perquè a vegades, la gent enquestada no és del tot sincera. Per tant, vaig decidir fer una altra recerca que es basava en l’estudi de trenta farmacioles domèstiques.
En aquestes, vaig analitzar tres factors diferents. El primer, en analitzar va ser quins eren els medicaments que coincidien en més farmacioles, concretament en més de deu, ja que això significa que un terç de les farmacioles analitzades el contenen.
A part, també vaig analitzar el número de medicaments caducats que hi ha a cada farmaciola, ja que depenent del resultat que surti ens pot fer pensar si la societat en fa un bon ús o no.
I finalment, el número de repeticions de caixes d’un mateix medicament que trobem a les farmacioles, dada que també ens informarà de l’ús dels medicaments que fa la població, ja que si es repeteixen en moltes, també ens donarà motius per afirmar que la societat està fent un mal ús d’aquests.
Finalment, vaig arribar a la conclusió de que la societat no fa un bon ús dels medicaments, i això, pot tenir greus conseqüències a llarg termini.