Química a la cuina
Autor: Gemma Mostazo Oliveras
Centre: INST.NARCÍS MONTURIOL - Figueres
Document:
Aquest treball tracta sobre les aplicacions químiques que es duen a terme a la cuina. Així, en el treball podem veure la gran relació que hi ha entre la química i la cuina.
Hi podem trobar un primer apartat de conceptes previs, on s’expliquen algunes de les aplicacions científico-culinàries que s’han realitzat per poder entendre la resta del treball. A partir d’aquí, trobem el treball de camp que s’ha dut a terme, on s’explica la estada al Jove Campus de Recerca de la Universitat de Girona, la visita a la Fundació Alícia, on a més a més inclou una entrevista que es va fer a en Pere Castells. Després s’hi troba la visita al Celler de Can Roca, que és un restaurant que es troba a Girona i que utilitzen algunes de aplicacions científico-culinàries. Finalment, es va realitzar una enquesta per saber les preferències de la gent (principalment els gustos que tenen) i a partir dels resultats obtinguts es veu el disseny d’un menú utilitzant les tècniques i aplicacions químiques emprades a la cuina.
Ens vam plantejar tres objectius abans de començar el treball:
-Aprendre tècniques noves per aplicar a la cuina
-Realitzar un menú amb les aplicacions científico-culinàries apreses
-Captivar a la gent amb els plats realitzats al menú
Aquests tres objectius al finalitzar el treball els vam aconseguir amb uns resultats molt bons.
Hi podem trobar un primer apartat de conceptes previs, on s’expliquen algunes de les aplicacions científico-culinàries que s’han realitzat per poder entendre la resta del treball. A partir d’aquí, trobem el treball de camp que s’ha dut a terme, on s’explica la estada al Jove Campus de Recerca de la Universitat de Girona, la visita a la Fundació Alícia, on a més a més inclou una entrevista que es va fer a en Pere Castells. Després s’hi troba la visita al Celler de Can Roca, que és un restaurant que es troba a Girona i que utilitzen algunes de aplicacions científico-culinàries. Finalment, es va realitzar una enquesta per saber les preferències de la gent (principalment els gustos que tenen) i a partir dels resultats obtinguts es veu el disseny d’un menú utilitzant les tècniques i aplicacions químiques emprades a la cuina.
Ens vam plantejar tres objectius abans de començar el treball:
-Aprendre tècniques noves per aplicar a la cuina
-Realitzar un menú amb les aplicacions científico-culinàries apreses
-Captivar a la gent amb els plats realitzats al menú
Aquests tres objectius al finalitzar el treball els vam aconseguir amb uns resultats molt bons.