Skip to main content

Química a la cuina

Autor: Gemma Mostazo Oliveras
Centre: INST.NARCÍS MONTURIOL - Figueres
Aquest treball tracta sobre les aplicacions químiques que es duen a terme a la cuina. Així, en el treball podem veure la gran relació que hi ha entre la química i la cuina.

Hi podem trobar un primer apartat de conceptes previs, on s’expliquen algunes de les aplicacions científico-culinàries que s’han realitzat per poder entendre la resta del treball. A partir d’aquí, trobem el treball de camp que s’ha dut a terme, on s’explica la estada al Jove Campus de Recerca de la Universitat de Girona, la visita a la Fundació Alícia, on a més a més inclou una entrevista que es va fer a en Pere Castells. Després s’hi troba la visita al Celler de Can Roca, que és un restaurant que es troba a Girona i que utilitzen algunes de aplicacions científico-culinàries. Finalment, es va realitzar una enquesta per saber les preferències de la gent (principalment els gustos que tenen) i a partir dels resultats obtinguts es veu el disseny d’un menú utilitzant les tècniques i aplicacions químiques emprades a la cuina.

Ens vam plantejar tres objectius abans de començar el treball:
-Aprendre tècniques noves per aplicar a la cuina
-Realitzar un menú amb les aplicacions científico-culinàries apreses
-Captivar a la gent amb els plats realitzats al menú
Aquests tres objectius al finalitzar el treball els vam aconseguir amb uns resultats molt bons.