Skip to main content

ESTUDI DE LA LLET I EL CALCI

Autor: MARTA DE LA ROSA ESTADELLA
Centre: INST.GUISSONA
Des que va aparèixer l’ésser humà, aquest ha consumit llet bàsicament per alimentar-se. En la societat de l’Europa occidental, a part d’altres zones del món, la llet és vista com un element molt important en la nostra dieta.
En aquest treball de recerca, he volgut investigar el valor nutritiu d’aquest producte tan consumit i la importància que té el seu mineral principal, el calci, en la formació i conservació dels ossos. L’objectiu principal que em vaig plantejar va ser extreure experimentalment el calci de la llet per comprovar que realment hi és i així poder comparar la quantitat d’aquest mineral en tres tipus de llet diferents. A més, també volia obtenir les composicions de diferents llets per poder comparar-les i observar si aquest fet és el motiu de la diferència de preus entre les primeres marques i les marques de distribució.
Aquesta recerca consisteix, en la part teòrica, en un estudi dels elements que constitueixen aquest aliment, sobretot el calci. També hem parlat de la importància de la llet durant el transcurs de la història i de com han evolucionat els mecanismes per tractar-la i conservar-la fins a l’actualitat.
D’altra banda, s’han realitzat dues entrevistes per acabar d’ampliar la informació obtinguda. A més, s’han fet dues pràctiques al laboratori per poder arribar a aconseguir els objectius inicials.
Els objectius han estat assolits i les conclusions finals a les que hem arribat són que realment la llet és un aliment molt complet, el calci és vital per a la conservació dels ossos durant la vida, que la llet de soja conté menys calci que la llet de vaca (fet que creia que seria el contrari) i que la composició d’aquesta última no influeix en la diferència de preus entre marques.